Ce-a mai rapidă și mai la îndemână metodă de schimbare a nuanței de ochi o reprezintă lentilele de contact colorate. Pentru aceasta se recomandă consultarea unui medic specialist pentru a vă asigura că lentile pe care le-aţi ales se vor potrivi cu specificațiile ochilor dvs.

Cu ajutorul lentilelor colorate vă puteţi intensifica culoarea ochilor sau o puteți schimba complet, aceasta lucru fiind posibil datorită lentilelor de contact opace. Lentilele opace se găsesc în diverse culori de caprui, verzi, albastre, sau chiar lentile de contact aurii. Atât machiajul ochilor cât şi machiajul feţei pot modifica sau accentua culoarea ochilor naturali, însă pentru cele mai bune rezultate optați pentru lentile de contact colorate.

Pentru a intensifica culoarea naturală alegeți lentile colorate de nuanță deschisă apropiată de culoarea ochilor dvs. Acestă metodă are rezultate vizibile și în mod clar este ce-a mai reușită metodă datorită îmbinări într-un mod mult mai natural a culorii din iris cu lentila de contact.