1. Aplică lentilele de contact cu degetele cât mai curate. Spălă-te bine pe mâini cu apă și săpun. Evită utilizarea cremelor de mâini, sau a soluțiilor care conțin parfumuri sau coloranți care pot adera cu ușurință la lentilă.

2. Pune lentilele de contact înainte de aplicarea machiajului. Multe persoane sugerează aplicarea lentilelor după aplicarea machiajului, pentru a evita deteriorarea sau zgârierea lentilelor. Greșit, ai toate șansele să rămâi cu machiaj pe degete și sa le pui pe lentile, cauzând disconfort ochilor tăi datorită machiajului de pe lentilă.

3. Folosiți produse care sunt sigure pentru purtarea lentile de contact. Caută întotdeauna produse pentru machiaj de calitate, care sunt hipoalergenice, oftalmolog-testate și sunt sigure pentru ochi.

4. Aplică machiajul cu grijă. Utilizează ușor fardul de ochi și creionul dermatograf astfel încât să nu atingi lentila aflată pe ochi.

5. Fii atentă cu creionul dermatograf. "Purtătorii lentilelor de contact trebuie să evite aplicarea liniei în interiorul genelor".

6. Folosește cremă de farduri pentru pleoape în loc de pulbere de praf. Evitați produsele pe bază de ulei. "Cel mai corect este evitarea produselor pe bază de ulei în jurul ochilor și se recomandă folosirea rimelului, care este ușor de îndepărtat".

7. Nu te machia sau nu purta lentile, atunci când ochi tăi sunt umflați sau iritați.

8. Folosește lentile de contact moi și respectă înlocuirea lor conform termenului de purtare. Tehnologia modernă a făcut ca lentilele să fie mult mai confortabile alături de utilizarea machiajul pentru purtători lentilelor de contact în condiții de siguranță maximă dacă se respectă igiena. Dacă aveți ochi sensibili se recomandă alegerea lentilelor care au conținut de apă cât mai ridicat 55-60% apă.

9. Atunci când se utilizează pulberi de praf pentru machiaj, încercă să ții ochii închiși în timpul aplicări pe față.

10. Folosește machiaj de calitate. Evită utilizarea machiajului ieftin și a rimelului de calitate slabă care ar putea ajunge în ochi.

11. Îndepărtează lentilele de contact înainte de demachiere. Utilizează machiaj care este în termenul de valabilitate și asigură-te că păstrezi recipientele de machiaj închise ermetic atunci când nu le utilizezi, pentru a evita depunerea de praf sau pentru a evita amestecarea cu machiajul, ce poate avea ca efect infecții la nivelul ochilor.